SLASTIČAR – Usavršavanje

20 Nov SLASTIČAR – Usavršavanje

Kvalitetan slastičar svjestan je važnosti cjeloživotnog usavršavanja postojećih i usvajanja novih vještina, kako bi održao korak s najsuvremenijim trendovima u svijetu slastičarstva te samim time zadržao vlastitu konkurentnost na tržištu rada.

S obzirom na veliki interes za programom osposobljavanja za Slastičara Visoka škola Aspira u suradnji sa Suvremenim učilištem organizira i program usavršavanja, kako bi svima onima koji žele proširiti svoja znanja omogućili usavršavanje u novim tehnikama izrade najfinijih slastica.

Program usavršavanja za Slastičara polaznicima omogućava usvajanje znanja i vještina izrade raznovrsnih tradicionalnih i modernih slastica uz primjenu najsuvremenijih slastičarskih tehnika, izrade finger-food kreacija te šećernih i čokoladnih dekoracija. Osim pripreme različitih deserta, program usavršavanja za slastičara polaznicima otvara vrata u svijet sommelierstva, tako da će polaznici imati jedinstvenu priliku naučiti uparivanje pića s različitim slasticama i na taj način svoje slastičarske vještine podignuti na višu razinu.

Tijekom trajanja programa polaznici će imati mogućnost sudjelovati u grupnom posjetu nekim od najpoznatijih slastičarnica, gdje će imati priliku prisustvovati nastanku slastica, upoznati se s procesom pripreme i stvarati kontakte.

Praktična nastava izvodi se u moderno opremljenom kulinarskom praktikumu Visoke škole Aspira u Splitu i u Zagrebu pod vodstvom vrhunskih stručnjaka s dugogodišnjim slastičarskim iskustvom.

Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:

• primijeniti suvremene tehnike izrade slastica
• pripremiti raznovrsne tradicionalne i moderne slastice
• kreirati slatke finger-food kreacije
• primijeniti znanja iz specijalne dijetetike
• izraditi raznoliku ponudu mikro slastica
• pripremiti tople i hladne deserte za restoransko poslovanje
• izraditi razne vrste čokoladnih i šećernih dekoracija
• prezentirati nacionalne slastice u turističkoj promociji
• upariti različita vina sa slasticama
• na pravilan način skladištiti namirnice
• primijeniti načela HACCP sustava
• primijeniti pravila sigurnog rada
• primijeniti pravila osobne higijene, higijene prostora te provesti osnovno održavanje alata, pribora i strojeva

Uvjeti za upis:

• navršenih 18 godina života
• završena srednja škola ugostiteljskog usmjerenja/završen program osposobljavanja za slastičara
• liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova slastičara
• sanitarna knjižica

Dokumenti potrebni za upis:

• svjedodžba o završenom stupnju obrazovanja
• rodni list
• domovnica
• mala fotografija
• OIB

Upisi u tijeku

No Comments

Post A Comment