Kvalitetan slastičar svjestan je važnosti cjeloživotnog usavršavanja postojećih i usvajanja novih vještina, kako bi održao korak s najsuvremenijim trendovima u svijetu slastičarstva te samim time zadržao vlastitu konkurentnost na tržištu rada.

S obzirom na veliki interes za programom osposobljavanja za slastičara Suvremeno učilište u suradnji s Visokom školom Aspira organizira i edukaciju  usavršavanja, kako bi svima onima koji žele proširiti svoja znanja omogućili usavršavanje u novim tehnikama izrade najfinijih slastica.

Program usavršavanja za Slastičara polaznicima omogućava usvajanje znanja i vještina izrade raznovrsnih tradicionalnih i modernih slastica uz primjenu najsuvremenijih slastičarskih tehnika, izrade finger-food kreacija te šećernih i čokoladnih dekoracija.

 

Praktična nastava izvodi se u moderno opremljenom kulinarskom praktikumu Visoke škole Aspira u Splitu i u Zagrebu pod vodstvom vrhunskih stručnjaka s dugogodišnjim slastičarskim iskustvom.

Pridružite se  edukaciji  usavršavanja u Splitu pod mentorstvom pastry chefice Tereze Alabande koja ima diplomu pâtisserie supérieure certificat, pâtisserie diploma  iz čuvene škole ‘LE CORDON BLEU PARIS’ u Parizu. Radno iskustvo je najviše stekla kao Voditeljica slastičarskog odjela  i profesorica u privatnoj srednjoj školi te je autorica web stranice Pastry Maestra: https://pastrymaestra.com/ .

Pridružite se  edukaciji  usavršavanja u Zagrebu  pod mentorstvom pastry chefa  Roberta Hromalića koji je svoja znanja stekao u školi Ferrandi u Parizu. Svoje radno iskustvo je stekao u brojnim hotelima i restoranima te je vlasnik boutique slastičarnice Le kolač.

Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:

SPLIT

  • savladavanje tehnike izrade francuskih kolačića “macarons” francuskom metodom i talijanskom metodom
  • savladavanje tehnika temperiranja čokolade, bojanje čokolade i razne tehnike izrade ukrasa
  • izrada modernih tartova
  • izrada hrustavog tijesta s craquelinom, krema mousseline, insert od praline paste, moderna tehnika izrade lisnatog tijesta
  • savladavanje tehnike izrade Mille-feuille
  • izrada složene višeslojne torte – biskvit, hrskavi sloj, cremeux, glazura
  • izrada moussea, glaziranje i ukrašavanje entremeta

ZAGREB

  • savladavanje tehnika izrade modernih tartova
  • savladavanje tehnika izrada slastica od lisnatog tijesta
  • savladavanje tehnika pečenja i prezentacija Croissanta i pain au chocolate
  • izrada Fraiser –torta s jagodama
  • savladavanje tehnika izrade Kouign-aman
  • izrada složene višeslojne torte – Entremet
  • savladavanje tehnika izrade čokoladnih pralina te bombona s karamelom
null

Početak nastave

Upisi u tijeku
null

Uvjeti za upis:

  • završen program osposobljavanja za slastičara ili općenito  iskustvo u slastičarstvu
  • sanitarna knjižica

Ikona dokument

Dokumenti potrebni za upis:

  • osobna iskaznica
  • rodni list (izvadak iz matične knjige rođenih)