Kvalitetan slastičar svjestan je važnosti cjeloživotnog usavršavanja postojećih i usvajanja novih vještina, kako bi održao korak s najsuvremenijim trendovima u svijetu slastičarstva te samim time zadržao vlastitu konkurentnost na tržištu rada.

S obzirom na veliki interes za programom osposobljavanja za slastičara Suvremeno učilište u suradnji s Veleučilištem Aspira organizira i edukaciju  usavršavanja, kako bi svima onima koji žele proširiti svoja znanja omogućili usavršavanje u novim tehnikama izrade najfinijih slastica.

Program usavršavanja za Slastičara polaznicima omogućava usvajanje znanja i vještina izrade raznovrsnih tradicionalnih i modernih slastica uz primjenu najsuvremenijih slastičarskih tehnika, izrade finger-food kreacija te šećernih i čokoladnih dekoracija.

 

Praktična nastava izvodi se u moderno opremljenom kulinarskom praktikumu Veleučilišta Aspira u Splitu i u Zagrebu pod vodstvom vrhunskih stručnjaka s dugogodišnjim slastičarskim iskustvom.

Pridružite se  edukaciji  usavršavanja u Splitu pod mentorstvom pastry chefice Tereze Alabande koja ima diplomu pâtisserie supérieure certificat. Radno iskustvo je najviše stekla kao Voditeljica slastičarskog odjela  i profesorica u privatnoj srednjoj školi te je autorica web stranice Pastry Maestra: https://pastrymaestra.com/ .

Pridružite se edukaciji usavršavanja u Zagrebu pod mentorstvom pastry chefa Juraja Klepića. Svoje radno iskustvo stekao je u brojnim hotelima i restoranima, a bio je glavni pastry chef slastičarnice Jolie Petite Patisserie. Danas je pastry chef u poznatoj zagrebačkoj slastičarnici Torterie Macaron.

Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:

SPLIT

  • savladavanje tehnike izrade francuskih kolačića “macarons” francuskom metodom i talijanskom metodom
  • savladavanje tehnika temperiranja čokolade, bojanje čokolade i razne tehnike izrade ukrasa
  • izrada modernih tartova
  • izrada hrustavog tijesta s craquelinom, krema mousseline, insert od praline paste, moderna tehnika izrade lisnatog tijesta
  • savladavanje tehnike izrade Mille-feuille
  • izrada složene višeslojne torte – biskvit, hrskavi sloj, cremeux, glazura
  • izrada moussea, glaziranje i ukrašavanje entremeta

ZAGREB

  • savladavanje tehnika izrade modernih tartova
  • savladavanje tehnika izrada mirror glazura
  • savladavanje tehnika izrade modernih slastica
  • savladavanje tehnika izrade raznih praline pasta od orašastih plodova
  • izrada složene višeslojne torte – Entremet
  • izrada raznih monoporcijskih deserata
null

Početak nastave

Split: 27.09.2024.

Zagreb:10.10.2024.

null

Uvjeti za upis:

  • završen program osposobljavanja za slastičara ili općenito  iskustvo u slastičarstvu
  • sanitarna knjižica

Ikona dokument

Dokumenti potrebni za upis:

  • osobna iskaznica
  • rodni list (izvadak iz matične knjige rođenih)