Suvremeno učilište u Splitu u suradnji s Visokom školom Aspira organizira program osposobljavanja za slastičara u Zagrebu i ove jeseni!
POČETAK: 22.10.2018.
Osnovni zadatak slastičara je pripremanje svih vrsta kolača, krema, sladoleda, voćnih salata i drugih slastica.
Između ostalog, on naručuje namirnice, provjerava njihovu kakvoću, skladišti ih i čuva od kvarenja.
Svaki slastičar mora pored slastičarskih vještina biti i snalažljiv, uredan, odgovoran i organiziran kako bi mogao sudjelovati u svim dijelovima postupka pripreme slastica.
Kroz teorijski i praktični dio stječu se znanja i vještine pripreme raznih vrsta slastica: kolača, torti, sladoleda, krema, aranžiranje slastica, pravilno korištenje kuhinjskih uređaja, održavanje higijene kuhinje, razlikovanje i pravilno skladištenje namirnica te zaštite na radu.
Praktična nastava se izvodi u našoj moderno opremljenoj kuhinji pod mentorstvom vrhunskih slastičarki:
Suzane Kvesić – glavne slastičarke u restoranu Vinodol i Ljubice Roždijevac koja je chef slastičarne Hotela Sheraton u Zagrebu.
UVJETI UPISA U PROGRAM:
- završena srednja škola
- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova
- sanitarna knjižica
Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja te se po završetku stečeno zanimanje slastičara upisuje u e-radnu knjižicu.