Od 01.  travnja 2022. sve zaposlene i nezaposlene osobe mogu dobiti vaučer za obrazovanje. Dodjeljivat će se  za programe stjecanje zelenih i digitalnih vještina. S obzirom na to da digitalne i zelene vještine možemo koristiti u raznim poslovina, mogućnosti za edukacije su velike.

Vaučere će moći koristiti sve nezaposlene i zaposlene osobe s navršenih 15 godina života kojima će se dodjelom vaučera osigurati stjecanje potrebnih vještina za razvoj karijere, zapošljavanje ili zadržavanje radnog mjesta.

Korisnik vaučera ne može biti:

  • osoba koja se nalazi u sustavu redovitog odgoja i obrazovanja,
  • osoba koja se nalazi u sustavu visokog obrazovanja i znanosti te
  • osoba koja je korisnik mirovine prema općem propisu kojim se uređuje mirovinsko osiguranje

Cilj vaučera je povećati konkurentnost na tržištu rada ili pronaći posao. Kako bismo bili konkurentni na promjenjivom tržištu rada, gdje ubrzani razvoj novih tehnologija i metoda rada potiče promjene u tipičnim radnim zadacima u okviru pojedinog zanimanja, gasi postojeća ili oblikuje nova zanimanja, neophodno je prilagoditi se promjenama te težiti usvajanju novih znanja i vještina koje će unaprijediti našu radnu uspješnost odnosno povećati razinu zapošljivosti ako smo nezaposleni ili razmišljamo o promjeni karijere.

Ovdje  možete pronaći više informacija o samoj proceduri predaje Zahtjeva i ostale uvjeta  koje trebate zadovoljiti kako biste dobili vaučer.

Suvremeno učilište u Splitu zajedno s Visokom školom Aspira te Pomorskim učilištem Atlantis  čini jednu od najvećih privatnih obrazovnih institucija u Republici Hrvatskoj s preko 20 godina iskustva u cjeloživotnom obrazovanju.

Zatraži ponudu za vaučer