Zbog sve većih kriterija i zahtjeva gostiju te očuvanja hrvatskih tradicionalnih jela, kuhar specijalist mora biti vrhunski educiran i odlični poznavatelj pripreme svih vrsta jela te pratiti nove trendove u gastronomiji. Renomirani majstori kuharstva, temeljem svog dugogodišnjeg iskustva u hrvatskim i svjetskim kuhinjama, izradili su 12 specijalističkih programa koji svaki za sebe čini posebnu cjelinu u gastronomskoj ponudi.
Dalmatinska kuhinja izborom namirnica i načinom njihove pripreme udovoljava svim nutricionističkim preporukama i medicinskim savjetima o zdravoj i uravnoteženoj prehrani, a jela se spremaju iz svježih namirnica na autentične načine. Djevičansko maslinovo ulje, morska riba, rakovi, mekušci i ovčiji sir su samo neke od delicija Dalmacije.Program će obraditi vrijednost ovih namirnica i njihov značaj u prehrani ljudi.
Uz pomoć vrhunskih stručnjaka polaznici će naučiti i različite načine priređivanja riba, rakova, školjki i mekušaca, steći znanja o hranjivoj vrijednosti morskih plodova te o pripravljanju jela dalmatinskog kraja i njihovom značaju za turizam naše zemlje (razni brudeti, gregade, bakalar, rižoti, morski plodovi, divljač, pašticada, janjetina, razne peke i dr.).
Maslinovo ulje popularni je sastojak, za zdravlje blagotvorne, mediteranske prehrane. Kulinarska upotreba ove ljekovite namirnice vrlo je svestrana i proteže se na skoro sve vrste jela, čak i na slastice. Programom će obraditi vrijednost maslinovog ulja i njegove različite upotrebe u dalmatinskoj kuhinji.