Zanimanje kuhara/ice je jedno od najtraženijih zanimanja posljednjih godina, s tendencijom rasta.
Broj ugostiteljskih objekata je sve veći i raznovrsniji, posebno u područjima turističkog razvoja. Program osposobljavanja za kuhara je namijenjen osobama koje žele naučiti osnove o hrani, čuvanju i skladištenju namirnica te opremi koja se koristi u kuhinji i pruža dobru osnovu za mogućnosti daljnjeg razvoja. Polaznik stječe znanja i vještine potrebne za pripremu jednostavnih jela. Kroz teorijski i praktični dio, stječu se znanja razlikovanja namirnica, osnova i povijesti ugostiteljstva, vrsta jela, kuhinjskog prostora i opreme, pripreme jela, higijene i HACCP sustava i zaštite na radu.
Praktična nastava se izvodi u našoj moderno opremljenoj kuhinji pod vodstvom stručnjaka.
Chef mentor – predavač je Antun Nišević a tijekom trajanja programa, izmijenit će se i ostali gostujući chefovi.
Nakon završenog programa osoba je osposobljena za rad na pripremi jela uz suradnju i koordinaciju s ostalim osobljem u kuhinji.