Program osposobljavanja za kuhara je namijenjen osobama koje žele naučiti osnove o hrani, čuvanju i skladištenju namirnica te opremi koja se koristi u kuhinji i pruža dobru osnovu za mogućnosti daljnjeg razvoja. Polaznik stječe znanja i vještine potrebne za pripremu jednostavnih jela.

Trajanje programa je otprilike 2 -2,5 mjeseca, a program se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, dijelom održavanog u novouređenom kuhinjskom praktikumu u Visokoj školi Aspira.

Kroz teorijski i praktični dio, stječu se znanja razlikovanja namirnica, osnova i povijesti ugostiteljstva, vrsta jela, kuhinjskog prostora i opreme, pripreme jela, higijene i HACCP sustava i zaštite na radu.

Praktična nastava se izvodi u našoj moderno opremljenoj kuhinji pod vodstvom stručnjaka.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja te se po završetku upisuje u e-radnu knjižicu.

null

Početak nastave

Split: 08.11.2022.

Zagreb: 28.11.2022.

null

Uvjeti za upis:

  • završena osnovna škola
  • navršenih 18 godina
  • sanitarna knjižica
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova

Ikona dokument

Dokumenti potrebni za upis:

  • svjedodžba o završenom stupnju obrazovanja
  • rodni list (izvadak iz matične knjige rođenih)
  • domovnica
  • mala fotografija
  • OIB

Trajanje programa: 120 sati

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja te se po završetku upisuje u e-radnu knjižicu.