Zanimanje kuhara/ice je jedno od najtraženijih zanimanja posljednjih godina, s tendencijom rasta.

Broj ugostiteljskih objekata je sve veći i raznovrsniji, posebno u područjima turističkog razvoja. Program osposobljavanja za kuhara je namijenjen osobama koje žele naučiti osnove o hrani, čuvanju i skladištenju namirnica te opremi koja se koristi u kuhinji i pruža dobru osnovu za mogućnosti daljnjeg razvoja. Polaznik stječe znanja i vještine potrebne za pripremu jednostavnih jela. Kroz teorijski i praktični dio, stječu se znanja razlikovanja namirnica, osnova i povijesti ugostiteljstva, vrsta jela, kuhinjskog prostora i opreme, pripreme jela, higijene i HACCP sustava i zaštite na radu.

Praktična nastava se izvodi u našoj moderno opremljenoj kuhinji pod vodstvom stručnjaka.

Chef mentor – predavač je Antun Nišević a tijekom trajanja programa, izmijenit će se i ostali gostujući chefovi.

Nakon završenog programa osoba je osposobljena za rad na pripremi jela uz suradnju i koordinaciju s ostalim osobljem u kuhinji.

null

Početak nastave

Split 30.11.2020.
Zagreb 30.11.2020.
null

Uvjeti za upis:

  • završena osnovna škola
  • navršenih 18 godina
  • sanitarna knjižica
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova

Ikona dokument

Dokumenti potrebni za upis:

  • svjedodžba o završenom stupnju obrazovanja
  • rodni list (izvadak iz matične knjige rođenih)
  • domovnica
  • mala fotografija
  • OIB

Trajanje programa: 120 sati

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja te se po završetku upisuje u e-radnu knjižicu.