Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije osnove obrade živežnih namirnica provodi se redovitom nastavom u trajanju od 275 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 95 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 160 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 20 sati.

Učenje temeljeno na radu odvija se u specijaliziranoj učionici gdje se izvode simulacije stvarnih problemskih situacija te u konkretnom radnom okruženju, gdje se izvršavaju konkretne radne zadaće u stvarnim radnim kontroliranim uvjetima.

Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:
  • Pripremiti radno mjesto u skladu s potrebama radnog procesa uvažavajući higijenu u kuhinji
  • Osigurati provođenje higijenskih standarda kroz cjelokupni proizvodni i poslužni proces u kuhinji
  • Koristiti kuhinjsku opremu i uređaje na ispravan i siguran način
  • Provoditi zaštitu na radu u kuhinji
  • Pripremiti i odabrati potrebnu opremu, alat i strojeve te uređaje prema zahtjevima radnog procesa u ugostiteljskoj kuhinji
  • Primijeniti odgovarajuće tehnike i tehnologije rada prema namirnicama i jelu koje se izrađuje
  • Gotoviti jela odabirom pravilne termičke obrade prema zakonitostima struke
  • Racionalno koristiti namirnice i potrošni materijal
null

Početak nastave

13.11.2025.
null

Uvjeti za upis:

Posjedovanje prethodne kvalifikacije minimalno na razini 1 HKO
Važeća sanitarna iskaznica
Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova obrade živežnih namirnica

Ikona dokument

Dokumenti potrebni za upis:

  • svjedodžba o završenom stupnju obrazovanja
  • rodni list (izvadak iz matične knjige rođenih)
  • domovnica
  • mala fotografija
  • OIB

Nakon završetka, program se upisuje u e-radnu knjižicu.