Znate li da je najtraženije zanimanje u ugostiteljstvu sommelier? Nemojte čekati i tražiti posao već se pripremite i educirajte tako da poslodavci traže Vas.
Zbog intenzivnih ulaganja u ugostiteljstvo i hotelijerstvo, otvaranja ozbiljnih hotela i restorana te sve zahtjevnijih gostiju došlo je do potrebe za vrhunski ugostiteljskim kadrom, odnosno za educiranim i obučenim sommelierima koji su izrazito deficitarni na tržištu rada.
Za razliku od drugih edukacija iz područja sommelierstva, koje se najčešće polažu u stupnjevima, Suvremeno učilište u suradnji s Veleučilištem Aspira nudi kompletan program realiziran kroz jedan semestar. U sklopu programa ukomponirane su i radionice i predavanja iz sommelierstva i enologije hrvatskih te svjetskih vinskih regija uz mentorstvo vrhunskih sommeliera.
Program je namijenjen svima koji žele steći nova ili unaprijediti ranije stečena znanja i vještine, odnosno steći kompetencije iz područja sommelierstva i enologije te ugostiteljstva u cjelini, neovisno o tome radi li se o zaposlenima u ugostiteljstvu i hotelijerstvu ili vinskim entuzijastima koji se u tom području žele osposobiti.
Cilj programa je i usavršiti polaznike za upravljanje ponudom ugostiteljskog objekta, poznajući specifičnosti posla te vodeći računa o ekonomskoj isplativosti u obavljanju zadanih poslova, istovremeno pazeći na racionalno korištenje radnog vremena kroz efikasnost obavljenog posla.