NOVOSTI

 

Suvremeno učilište se već preko 20 godina bavi cjeloživotnim obrazovanjem. Ovaj put ćemo malo govoriti o polaznicima Splitske škole ljepote. Ponosni smo kad čujemo pozitivne stvari o karijerama bivših polaznica, a još kada je u pitanju prijateljstvo koje se uspješno nadogradilo u poslovno partnerstvo srce nam je kao kuća veliko, pravi girl power na dijelu. 🙂 😀

Donosimo vam dojmove, iskustva i savjete  dviju prijateljica, Marije i Gorane,  koje su zajedno pohađale program osposobljavanja za kozmetičarku, postale poslovne partnerice i sada rade u vlastitom salonu Croma beauty.

Dobar dan, možete li nam se, za početak, kratko predstaviti i otkud se javila ljubav prema svijetu ljepote?

Marija: Moje ime je Marija Gašpar , imam 42 godine te živim i radim u Sinju. Ljubav prema svijetu ljepote dogodila se davne 2007. kad sam na Suvremenom učilištu odlučila upisati program osposobljavanja za vizažiste.

Gorana Ja sam Gorana Prolić. Velika sam zaljubljenica u svijet ljepote. Ta ljubav se rodila još u mojim mladim danima iako nisam nikada radila tj. imala iskustva s tom branšom. Već u svojim 20-ima sam krenula na razno razne tečajeve (uglavnom tečajeve šminkanja).

Kako ste se odlučili na Suvremeno učilište?

Marija: Za Suvremeno učilište sam se odlučila zbog toga što program traje par mjeseci, naglasak je na praktičnoj nastavi, što sam  tražila, sve se detaljno uči i vježba, a na kraju se dobiva  i uvjerenje koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

Gorana: Za Suvremeno učilište sam se odlučila kada smo ja i moja prijateljica Marija Gašpar odlučile postati partnerice te proširiti djelatnosti salona Croma beauty kojeg sam ja otvorila 23.10.2019. Bilo nam je bitno da nam se uvjerenje upisuje u e-radnu knjižicu te  da  upisom u školu koju izaberemo dobijemo dovoljno sati predavanja, a posebice o dovoljno sati praktične nastave s obzirom na to da nismo imale prijašnjeg iskustva.

Koji su Vam bili najveći izazovi, a koje su prednosti tijekom školovanja na programu za kozmetičarku?

Marija: Izazovi su  su mi bili stjecanje novih znanja i vještina,a kao najveću prednost mogu izdvojiti zaista puno vježbi, po potrebi ponavljanja, profesori  se zaista trude prilagoditi polaznicima koliko je moguće te im prenijeti  svoja znanja.

Gorana: Osobno moj najveći izazov je bio opravdati očekivanja naše profesorice Nidie koja nam je držala praktični dio tj.  naučiti raditi na profesionalnoj razini kojoj nas je ona učila, a ujedno i kao najveću prednosti bih mogla istaknuti znanje i profesionalnost profesorice koje je prenijela na nas.

Možete li nam malo objasniti što sada radite?

Marija: Trenutno radim u salonu Croma beauty kojeg smo vlasnice ja i moja dugogodišnja prijateljica, a sad i poslovna suradnica Gorana Prolić. Zajedno smo išle u školu za kozmetičara kod Vas tj. Suvremenom učilištu te prošle razno razne edukacije kako bi mogle što profesionalnije raditi ovaj posao koji trenutno radimo.

Gorana: : Nakon uspješno završenog školovanja Marija i ja smo ostvarile planirano. Proširile smo djelatnosti, sada našeg, salona sa šminkanja, manikure i facepaintinga na depilaciju, masažu, maderoterapiju i njegu lica te vrlo uspješno radimo.

Biste li preporučili ovaj program drugima?

Marija: S obzirom na to da sam završila i program osposobljavanja za vizažisticu i program osposobljavanja za kozmetičarku definitivno bih preporučila Suvremeno učilište.

Gorana: Dakle bez obzira sto nismo imale prijašnjeg iskustva, naša volja, upornost, vježba te  program školovanja za kozmetičarku  su nam omogućili da smo danas uspješne u svom poslu.  Vaš program bih svakako preporučila svima kojima treba poticaj da rade posao koji vole, jer znate kako se kaže: “Radi posao koji voliš i nećeš raditi ni jedan dan u životu.”