NOVOSTI

Donosimo vam iskustva naše mlade polaznica Petre s programa za kozmetičarku . Iako je srednjoškolskim obrazovanjem trebala završiti u malo drugačijem poslovnom svijetu, ipak  je prevagnula ljubav prema svijetu ljepote i danas nakon uspješno završenog programa za kozmetičarku radi i živi ono što voli.

Dobar dan, možete li nam se, za početak, kratko predstaviti?

 Dobar dan, moje ime je Petra Šimenko,  imam 24 godine i završila sam srednju grafičku školu u Splitu, ali mi je oduvijek bila želja raditi u svijetu ljepote.

Jeste li prije imali iskustva u radu kao kozmetičarka?

Nisam imala iskustva u radu kao kozmetičarka. Zapravo, prvi susret s kozmetičkim tretmanima imala sam kada sam upisala školu ljepote na Suvremenom učilištu u Splitu.

Kada se rodila ljubav prema svijetu ljepote?

Ljubav prema svijetu ljepote rodila se još odmalena kada sam gledala mamu dok bi se sređivala i uljepšavala,  počela sam primjećivati i make-up na glumicama u filmovima, voditeljicama u emisijama i sl. To je u biti bio prvi znak 🙂

Kako ste se odlučili na Suvremeno učilište?

Nakon što sam odabirom srednje škole malo skrenula sa svog puta, odlučila sam se na Suvremenom učilištu upisati smjer Kozmetičar jer je uključivao sve ono što je mene zapravo zanimalo i s čime sam se željela baviti u životu.

Koji su Vam bili najveći izazovi tijekom školovanja na programu?

Najveći izazov tijekom programa bio mi je praktični rad i kasnije primjena svega naučenog u radu na klijentima. Potrebno je zaista dosta truda, prakse i ponavljanja da bi se postigli rezultati.

Što biste izdvojili kao najveću prednost programa za kozmetičarku?

Kao najveću prednost programa za kozmetičarku izdvojila bi to što sam se u kratkom roku uz stručnu pomoć profesora i mentora osposobila za rad u salonu.

Što sada radite, jeste li zaposleni u nekom salonu ili imate svoj?

Trenutno sam zaposlena u kozmetičkom salonu u Splitu u kojem sam iskoristila cjelokupno znanje sa školovanja i nastavila ga širiti. Naravno, u budućnosti voljela bih otvoriti svoj salon. 

Biste li preporučili ovaj program drugima?

Ovaj program bi preporučila svima koji imaju ljubav prema svijetu ljepote i žele napredovati na tom području.