NOVOSTI

 

Suvremeno učilište u Splitu je u suradnji s odjelom za cjeloživotno učenje Visoke škole Aspira od 28. do 30. lipnja imao najslađi tjedan u godini, završne ispite programa osposobljavanja i usavršavanja za slastičara.

Kulinarski praktikum tih je dana mirisao po vanilin šećeru, jagodama, čokoladi i svim drugim sastojcima koji potiču serotonin – hormon sreće. 😊 Vesele polaznice programa usavršavanja za slastičara, pod vodećom kuhačom mladog pastry chefa Juraja Klepića, pripremale su glazirane moderne tartove i monoporcije maštovito začinjene tonkom, ali i sa zanimljivim insertima od manga i šumskog voća. 

Jednako zanimljive i ukusne bile su slastice polaznika osposobljavanja za slastičara. Nakon tri mjeseca vrijednog učenja pod mentorstvom Ive Steinbauer, vlasnice zagrebačke slastičarnice Pierre Sweet Escape, polaznici su spremno pristupili završnom ispitu. U užurbanoj atmosferi, uz puno smijeha pripremali su se vječni klasici – ledeni vjetar i dubrovačka rožata, ali i moderne varijante klasika poput dekonstrukcije međimurske gibanice, miniporcije mille feuille-a i baklave s višnjama i kremom.

Kakva je atmosfera vladala na ispitu i kako su izgledale slastice, možete pogledati u fotogaleriji.

Završne ispite uspješno je položilo 32 polaznika, a na jesen nas čekaju novi ciklusi programa za slastičara, ali i program Artisan pekarstva.

Sve informacije o programima možete pronaći na našim web stranicama https://suvremenouciliste.hr/programi/ugostiteljski-programi/tecaj-artisan-pekarstva/ 

http://studij-gastronomije.com/slasticar.

Za posebno entuzijastične i strastvene prema kulinarstvu i slastičarstvu tu je i Aspirin studij Gastronomije. https://studij-gastronomije.com/